Attracties in de buurt van Exloo

dierenpark      Dierenpark Emmen

hunebed       Hunebedden Informatiecentrum Borger

veenpark      Veenpark Bargercompascuum

ellert       Ellert en Brammert Schoonoord

boomkroon        Boomkroonpad Borger

plopsa        Plopsa Indoor Coevorden

drouwen                        Attractiepark Drouwenerzand Drouwen

orvelte       Museumdorp Orvelte

westerbork       Kamp Westerbork

bourtange       Vesting Bourtange

klooster       Museum Klooster Ter Apel

Geopark de Hondsrug

Exloo ligt in het Geopark de Hondsrug. Van Groningen tot Emmen loopt een licht heuvelachtig landschap, gevormd door de vroegere ijstijden. Op www.geoparkdehondsrug.eu vindt u meer informatie over dit unieke project.

Omgeving Exloo

Exloo ligt midden in het Geopark de Hondsrug, in Zuid-Oost Drenthe. Omgeven door dorpen zoals Borger, Odoorn en Valthe is Exloo het centrale dorp van de gemeente Borger-Odoorn. In Exloo bevindt zich dan ook het gemeentehuis van de gemeente Borger-Odoorn.

Vanuit Exloo zijn meerdere dorpen en steden zoals Emmen en Assen goed te bereiken. De belangrijkste toegangsweg is de N34. Wie via de N34 naar Exloo rijdt, komt door een poort van bomen met sprookjesachtige taferelen. Vooral in de herst is het een kleurrijk geheel.

Exloo kenmerkt zich onder andere door haar toeristische aantrekkingskracht. Er zijn in de zomer diverse markten, activiteiten en festivals, zoals het jaarlijkse schaapscheerdersfeest en het festival Oude Ambachten 'Op de Kloeten'.

Subcategorieën

 • Natuur

  Exloo is rijk aan bossen, heide, uitgestrekte akkers en eindeloze fietspaden.

 • Schaapskudde

  Exloo heeft een prachtige schaapskudde.

 • Lofar

  Ongeveer 7.000 kleine antennes vangen signalen op uit de ruimte. De signalen worden verwerkt door een supercomputer tot beelden die bestudeerd worden door astronomen. Het hart van dit antenneprogramma is in Exloo.

 • Over Exloo
 • Wandelen & Fietsen
 • Met de schaapherder mee

  test

Kralensnoer van Exloo

kraal

De E in het logo van Exloo is een hanger voor aan een sieraad en is een verwijzing naar het Kralensnoer van Exloo dat in 1881 in Exloo is gevonden. Kralensnoer van Exloo