Exloo: Cittaslow

cittaslowDe gemeente Borger-Odoorn (met het gemeentehuis in Exloo) is op 26 juni 2010 uitgeroepen tot Cittaslow gemeente. Borger-Odoorn heeft heel wat in huis: 25 dorpen in een verrassend gebied. De drie-eenheid in het landschap van zand, veen en Hunzelaagte is uniek. Je kunt er nog écht wonen en leven in de ruimte, met aan de ene kant veel groen - bossen en heide -  en aan de andere kant de lintdorpen in het weidse veenlandschap. Iedere inwoner heeft gemiddeld maar liefst 1 hectare ruimte tot zijn beschikking.

In Exloo is het heerlijk recreëren in de buitenlucht of cultuur snuiven tussen de hunebedden en de Drentse Heideschapen. Ondernemers maken gebruik van de authentieke omgeving om moderne, wereldse bedrijven op te bouwen. De inwoners zijn vriendelijk en gastvrij. In Exloo is nog sprake van ‘noaberschap’, klaarstaan voor buren en gasten.

Kralensnoer van Exloo

kraal

De E in het logo van Exloo is een hanger voor aan een sieraad en is een verwijzing naar het Kralensnoer van Exloo dat in 1881 in Exloo is gevonden. Kralensnoer van Exloo